Om Petra Revenue

På denna sida delar jag lite privata bilder och en kort biografi.  Some private pictures of my family and life. 

Mitt namn får jag ofta frågor om. Det är min morfars namn, jag är uppväxt med min mamma, därför återtog jag det efter att ha burit namn koppade till andra män, far, styvfar, tillfällig äkta man osv. Det är ett Vallonnamn och det stavas på olika sätt i familjen. Jag har valt den äldsta stavningen eftersom jag tycker den är vackrast.
Jag är född i Lysekil, uppväxt i Lidköping, flyttade till Usa och gifte mig där, bodde i New Jersey, Cherry Hill. Flyttade sen till Philadelphia. Reste mycket, bla till Israel under den perioden. Jag skilde mig sen och flyttade tillbaka till Sverige efter ett par år, började plugga, hamnade efter några omvägar i Göteborg. Läste socialantropologi, fick barn. Andra platser som betyder mycket för mig är Norrland, Härnösand, där barnens farsfamilj bor, Bangkok och Thailand, där min pappa spenderade sina sista år och som jag kom att pendla till under en omtumlande period i mitt liv. Samrit Village i Isaan speciellt. Jag har även en speciell relation till Kurdistan i Irak dit mitt arbete fört mig.
Partner. Sen 2016 lever jag med Martin Mirko Hill. Martin är översättare och copywriter, född i Vancover, Kanada. Han har även levt på Nya Zeeland där han har familjerötter och i Australien samt  i Sverige.
Med min stora och spretiga flock.
Här i Toscana där Martin trivs bäst. Jag föredrar såklart Göteborg. Fotot taget av Sara Broos.
With Martin Mirko Hill in Tuscany. Martin is a Copywriter (English) & translator (Swedish>English) https://www.linkedin.com/in/martinmirkohill/ 
När jag var ung reste jag på ett annat sätt. Jag var på jakt efter mig själv. Hos Beduiner i negevöknen 1998, en resa som var livsavgörande, som fick mig att börja studera antropologi och intressera mig för människors berättelser, jag-uppfattning och tid. One of my most important travels. Foto: Nancy Wegard.
Inom antropologin skrev jag om synkronicitet. Tillsynes meningsfulla sammanträffanden. Med koppling till föreställningar om magi. Jag är fortfarande intresserad av det omedvetna, fantasi och drömmar. Magi, alkemi och astrologi. Detta labratorium är från 1500-talet men det kunde vara mitt.
Vid havet, röda sten, med min pälskling Bruno. By the ocean with my furbaby. 
Min son Jack bor i Krakow efter ett par år i Budapest. Han vägrar komma hem, han trivs bäst med sina bröder.  This is my son Jack, He prefers to spend time with his brothers and friends.
Jack och Max och Leo. Pojkarna i mitt liv har blivit män.
Nedan med min medmamma Kiki och grabbarna i Krakow. The boys in my heart.
När barnen var små i norrland. The kids when they were...kids.
Leos portrait of me when he was three. Mitt finaste porträtt.
I 30 år har vi haft Trixter. Nu har jag gjort min sista produktion som en i den konstnärliga ledningen. Trixter är den grupp och plattform som betytt mest för mig. Här med gänget som gjorde Gemenskapen 2019. Bredvid mig står min exman Lars som jag startade teatern med. Fortfarande en älskad vän och familjemedlem. With my group since 30 years, Theater Trixter. Once upon a time I started this group with my expartner, here next to me 2019.
Första gången jag såg en Fellinifilm tänkte jag att han har samma inre värld som jag. Här framför hans arbetsanteckningar i hans studio utanför Rom.
När jag var ung var politiken viktig. SSU i Lidköping.
Jag växte upp med blonda kvinnor. Proud of my family of women. Here when Jack was a baby and I was a fake blonde. With my mother, sister, aunt and grandmother 1991.
Min mamma och pappa skildes när jag var ett år. Men här ett kort på dom tillsammans på något familjekalas. My dad lived a diffrent life in many countries, more of a restless soul. He is not in this dimension anymore, but always in my heart.
Här med pappa när jag var 10 år. I stallet hos Holle. With my dad.  Foto: Evy Söderqvist som är mamma till min bror Peter. Peter är gift med Ebba Malmqvist och dom har 2 barn, Leona och Lukas. Jag har ytterligare en syster på pappas sida. Cathrine.
Med min norrlandsfamilj, Martina, Leif och Anita, barnens farmor. 2020. 
När pappa dog pendlade jag under en period till Thailand. Här i Samrit Village nr 1. Där jag hade ett residens 2017.
På biologisk exkursion i Toscana 2019
Med Miran Kamala i Kurdistan/Irak. Mitt samarbete med Kurdish fine art society sträckte sig från 2014-2017. Vi gjorde tre uppsättningar tillsammans och jag fick möjlighet att resa och arbeta i denna fantastiska del av världen som är så utsatt.
Dom senaste 3 åren har vi spenderat ledig tid i Billdals Marina. Killingholmen. By the ocean in Billdal. En plats som inspirerade till en prosatrilogi som jag nu arbetar på trots att vi lämnat sjöboden för andra äventyr.
En annan favoritplats på jorden. Bangkok.
Kirsten Bonnen Rasks föräldrahem vid Sommen. Another of my favoritspots. With my mentor and friend Kirsten.

Det jag tycker om som inspirerar mig:

Gammaldags otäck cirkus, Fellini, Striptease, drömmar, masker, sjömän, tatueringar, myter, alkemi, astrologi, poesi, skräck, städer vid vatten, japansk dans, sorg, kyssar, min katt Greger som är i katthimlen, klädda knappar, Marcello, stövlar, nylon, Lysekil, Majorna, Paris, Hotell med vita lakan, öppna fönster, Philadelphia, omlottklänningar, pepparot, senap, dill, väskor, Clowner, träskor, Bangkok, The wheel of fortune, hunden Bruno, The fool, att dansa, skor, vintage, sola, läppstift, lugg, humor, Rhoneviner, ostron, inkokt makrill, rött, svart, orange, guld, doften av ett barn, att föda, att dö lite varje dag, att vara nära, att vara långt borta, racerförare, tårar, 60-tals kostymer, pin-up flickor, termobyxor, halvstånd, lakrits och lökringar, tulpaner och påskliljor, tranbärsjouice, norrland, kaffe i termos med Kahlua, jul, påsk, att måla, att slippa frysa, disco, aprikosmarmelad, att prata med någon som är rolig att prata med, getost, rökta musslor, att stämma träff, att få en present, folk som röker snyggt som Sten Ljunggren, att skriva brev, min mormor och morfar och pappa som är döda men som jag ändå längtar efter, piprensare, beska droppar, att promenera, att dricka kaffe, skumbad, att resa utan att veta vart jag ska.