En dålig affär

På 1600-talet levde en kille som kallades för August den starke. Han var under en kort period kung av Polen. Det amerikanska golfproffset Tiger Woods borde ta en titt på Augusts erotiska bravader tycker jag. Då skulle han sluta lipa i tv. Tiger tror nämligen han är liderlig för att han har satt på typ 17 damer som uppenbarligen inte är gifta med honom.

Jag har följt det här offentliga dramat på avstånd och personligen anser jag att man måste ställa lite högre krav för att någon ska få kalla sig sexmissbrukare och ta upp en plats på en dyr privatklinik som någon annan skulle kunna behöva bättre. 16 eller 17, det är ju för amatörer. Löjligt. Ska det kallas missbruk över huvudtaget? Tiger borde skämmas över att han inte satt på fler när hans presskonferens ska ta upp bästa sändningstid i hela världen. Han borde lära av August som var en kvinnokarl av stora mått och lämnade 360 oäkta barn efter sig. 360 oäkta barn! Nu kan vi börja snacka Tiger.

Tänk om August hört Tiger gråta ut? Jag undrar vad han hade tänkt då. Herregud, vad sysslar den där mannen med? Ägnar han dagarna till att putta på en boll med en pinne och sen är han förtvivlad över att han satt på 170. Jasså? Inte 170 utan 17. 17?! August hade nog trott att Tiger lipade över att det var så få han satt på. Han hade nog promenerat skrockande därifrån med händerna på sin runda mage. Tilltalsnamnet ”den starke” var för övrigt inget smeknamn August fick för sina militära eller politiska framgångar, om du plötsligt blev specialintresserad av denne man, utan en påminnelse om hans fysiska förmåga att på fest, ofta i berusat tillstånd, kunna räta ut hästskor med bara händerna.

Jag undrar om Tiger kan räta ut hästskor med bara händerna eller om hans mamma gör det åt honom. Tiger är en mammagris och det är det många fina män som är. Men när ens mamma tror att man är utvald likt en Jesus eller en Buddha kanske man ska lägga pengarna på hennes terapi istället. Ett litet tips bara. Tiger bölar i alla fall och talar ut. Han säger att han svikit sina ideal och all den där bullshiten. Han fortsätter trots att han blivit ertappad med byxorna nere med att försöka framstå som den amerikanska drömmen. Han har varit lite förvirrad bara. Drabbad av ett missbruk. En sjukdom som han inte haft full kontroll över.

Jag undrar följande: Varför säger han inte bara: Okej, jag var kåt och tyckte det var trist hemma. Jag har träffat ett gäng kvinnor. Det ska jag sluta med nu så give me a break. Alternativt: Jag träffar väl hur många kvinnor jag vill. Jag är rik och även om jag inte har någon sexappeal att tala om så finns det en del som blir förförda av all den här kosingen.

Jag menar, hur framstår han egentligen när han står och lipar i offentligheten? Bönar, ber och förnedrar sig. Vem vill Tiger egentligen ska förlåta Tiger? Och vad är det man ska förlåta egentligen? Att hans fans inte vill se honom använda en speciell sorts rakhyvlar längre för att han skämt ut hyvelfabrikantens varumärke? För det är väl knappast så att hans fru sitter framför tv:n och väntar på en förklaring? Hallå! Tiger! Realitycheck. Din image som MR good guy är död även om dina sponsorer säger att dom godtagit din ursäkt. Dom stora företagen letar redan efter nya ansikten, så dom kan fortsätta skövla regnskogar och sälja produkter med oskuldsfulla glada ”larger than life” kändisar som galjonsfigurer. Medan du Tiger, du är bara en människa nu.

PS. Här om dagen läste jag att forskare konstaterat att dom som ler på gamla kort fått ett långt och lyckligt äktenskap, medan dom som ler mindre på oftare drabbats av skilsmässa. Vad märkligt tänkte jag, att man drar dessa slutsatser av vilken min folk har när de ska fotograferas. Är det inte för att människorna är sura i största allmänhet som deras partner inte vill vara gift med dom längre? Det kan väl knappast ha med det frusna ögonblicket att göra? En av de som gjorde undersökningen klargjorde dock att det kan bero på att leende människor har större nätverk och är gladare, men det kan också betyda att de är typen som ler när en fotograf säger åt dom. Dom är alltså lydigare och har därför lättare att foga sig i äktenskapets restriktioner.

16 okt 2012