Undervisning, kurser och dramaturgi

Jag är huvudlärare på Alma Manusutbildning, undervisar regelbundet på Valand i dramaturgi och handleder manusarbete. Förutom detta bedriver jag egna manus-retreats under namnet DRAMAQUEENHåller även föredrag och workshops för företag som arbetar med storytelling och besöker skolor med ett enklare upplägg. Läs mer om mina uppdrag nedan och kontakta mig gärna.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev för info om allt som rör undervisning.

I Lucca 2022.

AKTUELLT 

Evenemangen ligger kvar några månader för att visa olika typer av sammanhang jag blir inbjuden till.

WORKSHOP i VÄSTERÅS/HALLSTA HAMMAR (4-5 mars/datum passerat)


Region Västmanland film och litteratursektion bjuder in till en tvådagars workshop tillsammans med mig för yrkesverksamma författare i olika genrer. 

FRUKOSTSEMINARIUM Mid Nordic Female Film Network (16 mars /datum passerat)

Med Filmpool Jämtland och Midtnorsk filmsenter i Tröndelag i Norge. Dramturgi på avancerad nivå för yrkesverksamma kvinnliga manusförfattare och regissörer.

HANDLEDNING i LUCCA, ITALIEN (April, Maj/ datum passerat)

Vecka 17 och 18 handleder jag projekt i Lucca, alltså sista veckan i april och första i maj, med visst spill åt båda håll. Ingen undervisning denna gång, men författar-frukostar och sittningar i trädgården. Endast yrkesverksamma. Alla genrer. Mejla för info.

ART EHI 6 MAJ  (datum passerat)

Petra Revenue. Artist, dramatist, director, and writer for theatre, film, radio, and tv, will host a complimentary hour at Art Ehi, in Lucca, Italy.
Introduction to dramaturgy, the art of storytelling. Petra will describe how to construct a script and disclose the benefit of this craft in marketing. The session will be held in English and afterward, there will be time for questions.

ARCHIPELAGO SCRIPT LAB 2022 ( 11-15 augusti)

Följ länken och se förra årets upplägg. http://filmiost.se/om-film-i-ost/nyheter/2021/05/10/archipelago-script-lab-2021/

ALMA MANUSUTBILDNING

Klass 2022 Giff

Inom Alma undervisar jag i karaktärsdriven dramaturgi, planerar undervisning tillsammans med vår utbildnings och konstnärliga ledare Sara Broos... samt handleder kort och långfilm. Alma Löv är en vidareutbildning för professionella manusförfattare. https://www.almamanusutbildning.com/

VALAND

Jag manushandleder studenter på Valands filmhögskola. Jag går in i deras specifika projekt. Jag håller även årliga seminarium här i dramaturgiska strategier. https://akademinvaland.gu.se/

DRAMAQUEEN 

Dramaqueen är min egen kursverksamhet. Längre ned på sidan finns exempel på vad vi brukar arbeta med på kurserna. Mina författar-retreat äger rum i Italien, Lucca och i Gerlesborg på Västkusten. Upplägget förändrar jag eftersom många följer med år efter år. Ofta får jag följa ett projekt från början till slut. Kursen riktar sig till författare inom alla genrer, från början film och teater i huvudsak, nu reser poeter, dokumentärfilmare och konstnärer av olika slag med. 

MANUSFABRIKEN

Manusfabriken har både dramalabb och enskilda projekt som jag ibland är med och manusutvecklar. https://www.manusfabriken.se/

FILMBOLAG

Jag arbetar även med filmbolag som dramaturg. Under åren med bla Cinenic film, Götafilm, Garagefilm, Momentofilm, Anagram, Naive film, Illusionfilm, Brainacademy...YellowBild...osv.

GYMNASIER och FOLKHÖGSKOLOR

En timmes dramaturgi-klass med egna exempel ur mina filmer och böcker. Genomgång av enkla modeller och ide samt karaktärsskapande. Stort block och projektor är det som krävs. Bokas genom Författarcentrum Väst.

400 studenter tog här del av en timme dramaturgi. Med hjälp av tecknade Märta Proppmätt och min senaste roman Modergölen analyserade vi en 3-akts struktur. Lektionen bokas genom Författarcentrum väst. Åmål gymnasium 2019.

FÖRETAG och FÖRENINGAR

Gullers group är en PR och kommunikationsbyrå i Stockholm som regelbundet anlitar mig.

Jag handsyr workshops och "talks" på olika teman. Främst karaktärsdriven dramaturgi men även i allmän storytelling. Är du intresserad av att höra mer eller diskutera ett tänkbart upplägg så kontakta mig så pratar vi vidare. Jag besöker gärna företag och föreningar och pratar om våra kollektiva berättelser på olika nivåer.

ONLINEKURS

För dig som är nyfiken på ton och tilltal. På min youtube-kanal har jag lagt upp en skrivarkurs i kortare format. Klicka för att komma till del 1 av 10.

BILDER

Mer från Alma manusutbildning

Konstnären Karin Broos delar sin process med ny klass. I Saras knä sitter Sally.

 Alma manusutbildning 2021.

Alma manusutbildning i full gång. Lovisa, Andreas, Eli, Sara och Malin. Nivån på Alma är avancerad, skolan riktar sig till yrkesverksamma.

Mer Alma, här tillsammans med Christina och Lisa. Deckarförfattare och journalist som båda gått utbildningen.

Med studenterna under en casestudy i Berlin.

Mer från DRAMAQUEEN retreats

Att få följa och stärka andra författares projekt är en ära! Dramaqueen på Västkusten.

Kvällsmys på Gerlesborgsskolans pub 18 sept 2020. Med Benedikte, Monica, Klara och Åsa.

Klara och Åsa begrundar 30-bilders metoden.

Karaktärspromenad i Spanien.

Oscar fotograferar Rom. 2018.